HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 29.4.2020
   

   

Hyvinkään kaupunki kannustaa virtuaalivapun viettoon – keskustan alueita rajataan pois käytöstä

Koronatilanteesta johtuvat kokoontumisrajoitukset koskevat kaikkia myös vappuna. Näin ollen Hyvinkäälläkin toimitaan sisäministeriön ja poliisin suositusten mukaan virtuaalivapun merkeissä. Hyvinkään kaupungin keskustan alueen yleisimmät vapunviettopaikat pidetään tänä vuonna suljettuina ja alueet rajataan kaupungin toimesta, muistutuksena siitä, että yli 10 hengen kokoontumiset ovat tällä hetkellä kiellettyjä. Suljettuja alueita ovat sekä kirjastoaukio että kauppatori. Vappuaatosta klo 15.00 alkaen näillä alueilla ei myöskään sallita torikauppaa. Myyntirajoitus koskee
torstai 30.4. klo 15.00 – lauantai 2.5. klo 7.00 välistä aikaa.

  • Kokoontumisrajoituksia noudattamalla voimme hidastaa ja estää koronaviruksen leviämistä ja voimme suojella omaa ja muiden terveyttä, muistuttaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Kaupunki tarjoaa hyvinkääläisille mahdollisuuden kokoontua yhdessä netin äärelle ja viettää virtuaalivappua Poikkeustilaklubilla. Jo yli 50 000 katsojaa keränneessä Poikkeustilaklubi -tapahtumasarjassa nähdään tyhjän kaupungintalon aulaan rakennetulta lavalta eri hyvinkääläislähtöisten artistien ja taiteilijoiden keikkoja suorina lähetyksinä useamman kerran viikossa. Vapun aikaan ohjelmaa on tarjolla sekä vappuaattona että vappupäivänä.


30.4. klo 18.00
Ykköset ylle, kuohuvaa lasiin ja klubikanava auki - on Poikkeustilaklubin vapunaaton gaalakonsertin vuoro! (suora lähetys)

Oopperalaulajat Laura Pyrrö ja Markus Nieminen sekä pianisti Tiina Korhonen tarjoilevat hulppean kuplivan aattoillan gaalakonsertin, jonka ohjelmassa on luvassa todellisia näyttämömusiikin helmiä niin ooppera-, operetti- kuin musikaalilavoiltakin. Hyvinkääläislähtöisten muusikoiden listalta löytyy herkkuja Taikahuilusta O sole mioon, Oopperan kummituksesta Budapestin Juliskaan. Kaupunkilaisia kehotetaan myös lähettämään kuva omasta vappugaalaeleganssistaan tapahtumaan. Näin toimimalla osallistuu samalla Poikkeustilaklubin tuotepaketin arvontaan.

1.5. klo 10.00 Hyvinkään vappu – kaupungin perinteinen vapputapahtuma verkossa (tallenne)

Hyvinkään kaupungin yhteiset vappujuhlat juhlitaan tänä keväänä tiivistetysti, turvallisesti ja ohjeistuksia noudattaen, yksin mutta sittenkin yhdessä - turvallisen matkan päässä toisistamme.
Klubin vappuohjelmassa kuullaan Hyvinkään kaupunginjohtajan Jyrki Mattilan, kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Irma Pahlmanin ja sairaanhoitaja Arja Hurmeen puheenvuorot. Perinteisestä vappumusiikista vastaavat Hyvinkään Työväen Mieskuoron ja Hyvinkään Mieslaulajien pienryhmä HyvinLaulu sekä Hyvinkäänkylän puhallinorkesteri.

Poikkeustilaklubia voit seurata www.hyvinkaa.fi/youtube sekä www.facebook.com/poikkeustilaklubi kautta.

Lisätietoja:

Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Miika Kantola, tekninen johtaja, p. 019 459 4737
Outi Raatikainen, kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö, p. 0400 929 846

Lue myös

29.4.2020 Itä-Uudellamaalla ollut viime aikoina useita autokokoontumisia - poliisi puuttuu matalalla kynnyksellä kaikenlaiseen häiriökäyttäytymiseen

27.04.2020 Pääkaupunkiseudun poliisilaitokset kehottavat: Vietä vappua väkijoukkoja ja viranomaisia välttäen
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/paakaupunkiseudun_poliisilaitokset_kehottavat_vieta_vappua_vakijoukkoja_ja_viranomaisia_valttaen_89752

Päivitetty 29.4.2020