Hyvinkään kaupunki ja Suomen luonnon suojelu - Suomen luonnon päivä 28.8.2021

28.8.2021 vietetään Suomen luonnon päivää. Tämän vuoden Suomen luonnon päivän monista teemoista yksi on lähiluonto. Hyvinkäällä luonto on lähellä ja luonto on keskeinen osa kaupunkia. Ja Hyvinkäällä on löydettävissä luontoa lähes joka lähtöön. Voit rentoutua, retkeillä, kuntoilla, kalastaa tai vain katsella maisemia ja nauttia Suomen luonnon kauneudesta.

Suomen luonnon monipuolisuudesta ja jylhyydestä voi mennä nauttimaan Kytäjä-Usmin alueelle. Sen laajat yhtenäiset ja rakentamattomat metsäalueet, jotka ovat säilyneet erämaaluonteisena ovat harvinaisia tiheään rakennetulla Uudellamaalla. Kytäjä-Usmin jyrkkien kallioiden, soiden, purojen ja lampien leimaama metsäinen luontomosaiikki on monimuotoinen retkeilykohde niin kokeneelle retkeilijälle kuin retkeilyä aloittelevallekin. Kytäjä-Usmin alueella on suuri merkitys sekä luonnonsuojelulle että ulkoilulle.

Kaupungin tavoitteena on Suomen luonnon monimuotoisuuden turvaaminen

Hyvinkään kaupungin omistamilta alueilta löytyy paljon luontoarvoiltaan arvokkaita ja monimuotoisia luontokohteita, joita kaupunki on kesän aikana kartoittanut. Kartoitustyön tavoitteena on etsiä keinoja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja lisäämiseksi Hyvinkäällä.

Hyvää Suomen luonnon päivää 28.8.2021

Lisätietoa: www.hyvinkaa.fi/asuinymparisto-ja-rakentaminen/luonto/

 

Hyvinkään kaupunki, Tekniikka ja ympäristö, Ympäristökeskus

kuvassa metsäinen mäki

Päivitetty 28.8.2021