Hyvinkään kaupunginmuseo sai Teollisuusperintöpalkinnon

Teollisuusperintöseura ry myönsi Hyvinkään kaupunginmuseolle vuoden 2021 Teollisuusperintöpalkinnon Rilli-tutkijapisteestä, jonka avulla pääsee tutustumaan alueen historiaan teollistumisen ja tehdastyön näkökulmasta. Palkinto ojennettiin museon edustajille museonjohtaja Tuomas Ravealle ja amanuenssi Sari Mustajärvelle tiistaina 10.5. Teollisuusperintöseuran vuosikokouksessa Nokialla.

”Olemme todella innoissamme ja ylpeitä palkinnosta. Pienilläkin museoilla on mahdollisuus tehdä luovaa ja innovatiivista työtä” sanoo museonjohtaja Tuomas Ravea. 

Pakinnon saajat

Rilli-tutkijapisteeseen kuuluu Hyvinkään teolliset ympäristöt -karttasovellus ja esine- ja arkistoaineistoa sisältävä kokoelmapiste. Kokoelmapiste on tällä hetkellä poissa käytöstä, mutta Rilliin voi tutustua museokeskus Taikassa, tai museon kotisivujen kautta omalta kotisohvalta.  Nimi Rilli tulee Hyvinkään teollisuusalueille johtaneista pääradalta tulevista pistoraiteista, joita on kutsuttu nimellä ”Rilli”.

Rillin isolla kosketusnäytöllä Taikassa pääsee syventymään teollistuvaan Hyvinkääseen, kiinnosti katsojaan sitten 1550-luku, tai nyky-Hyvinkää. Ainutlaatuisen historiaesityksen siitä tekee paikkatiedon ja karttojen käyttö. Sovelluksella pääsee tutustumaan jokaisen aikakauden karttaan ja liikkumaan sillä mielensä mukaan ja vertaamaan nykykarttaan. Kartta-aineisto on tuotettu yhteistyössä Hyvinkään kaupungin tietopalvelujen kanssa. Rilli-tutkijapistettä oli tekemässä myös kaupunginmuseon silloinen johtaja Susanna Eskola ja projektityöntekijä Inka Tuominen.


Hyvinkään kaupunginmuseo
Hämeenkatu 3D, yläkerta.

Rilli-tutkijapisteen digitaaliseen sisältöön voi tutustua, joko museokeskus Taikassa tai kotoa käsin osoitteesta: https://arcg.is/04mSja

Avoinna: ti-pe 12–18, la-su 11–17   liput 7/5 e

kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo

Päivitetty 12.5.2022