Hyvinkään kaupungin koulujen ja päiväkotien vuoden 2020 energiansäästökilpailun voittajat

Hyvinkään kaupungin energiansäästökilpailu

Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään Lämpövoima Oy järjestivät kolmatta kertaa energiansäästökilpailun Hyvinkään kaupungin kouluille ja päiväkodeille välillä 1.2.2020-31.1.2021.

Kilpailuun osallistuvat koulut ja päiväkodit yrittivät vuoden aikana käytäntöjään muuttamalla ja muilla energiansäästötoimilla pienentää sähkön- ja vedenkulutustaan. Myös lämmönkulutusta seurattiin, mutta siihen vaikuttaminen on kiinteistöjen käyttäjien toimesta haastavampaa. Onnistuminen säästötoimissa vaati sekä eri henkilöstöryhmien (esim. kouluissa opettajat, siivoojat, keittäjät, kiinteistönhoitajat ja oppilaat) välistä yhteistyötä.

Kilpailuun osallistuivat Hakalantalon koulu, Hämeenkadun koulu, Martin koulu ja Vehkojan koulu, sekä päiväkodeista Hakalantalon päiväkoti, Hiidenkiukaan päiväkoti, Kenttäkadun päiväkoti, Kruununmaan päiväkoti, Punaojan päiväkoti, Vehkojan päiväkoti, yhteensä neljä koulua ja kuusi päiväkotia.

Menestyminen kilpailussa arvioitiin sekä toteutuneiden sähkön ja vedenkäytön säästöjen (myös lämmönkulutus oli mukana seurannassa), että yksiköissä tehtyjen toimenpiteiden mukaan. Toimenpiteistään osallistujat laativat raportin. Raportissa osallistujat kertoivat toiminnoistaan laajalla kirjolla, sekä veden ja sähkönsäästötoimenpiteistä, että myös lajittelusta ja laajemmin luonto- ja ympäristökasvatuksesta. Raporteista oli hieno huomata kuinka laajasti sekä varhaiskasvatuksessa, että perusopetuksessa toimitaan ympäristöasioiden ja laajemmin kestävän kehityksen parissa!

Kaikki osallistujat olivat toimenpidekirjonsa lisäksi myös onnistuneet säästämään sekä sähköä, että vettä, koronavuoden käsienpesuista huolimatta. Palkintoraati päätti sekä kulutuslukujen, että raporttien pohjalta palkita koulusta Vehkojan koulun parhaiten onnistuneena ja Martin koulun kakkosena. Päiväkodeista parhaiten onnistui Punaojan päiväkoti ja toiseksi tuli Kruununmaan päiväkoti. Voittajat saavat 1000 euroa käyttöönsä ja lisäksi kunniakirjan, kakkoset 500 euroa.

Onneksi olkoon ja kiitokset kaikille osallistumisesta!

esäästökilpailu.jpg

Koronatilanteen vuoksi voittajien kunniakirjoja esittelevät Hyvinkään Lämpövoiman Sami Pesonen ja tilakeskuksen Antti Nikkanen ja kunniakirjat toimitetaan postitse.

Päivitetty 15.4.2021