Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelmaan liittyvät yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
2.6.2020
  

  

Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelmaan liittyvät yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelmaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut päättyivät erimielisinä 28.5.2020.

Kaupunginhallitus käsitteli neuvottelutulosta kokouksessaan 1.6.2020 ja päätti käydyt yhteistoimintaneuvottelut.  Samalla kaupunginhallitus päätti tehdä esityksen kaupunginvaltuustolle jatkotoimien päättämisestä. Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.6.2020 on tarkoitus tehdä päätös toimenpiteistä, joilla kaupungin talous saatetaan tasapainoon. Tällöin ratkeaa myös linjaukset henkilöstövaikutusten mittakaavasta.

Kestävän talouden ohjelma

Hyvinkään kaupunki on valmistellut Kestävän talouden ohjelmaa talouden tasapainottamiseksi.  Ohjelmatyössä kaupunki päättää kestävistä ja pysyvistä keinoista, joilla se tavoittelee vuosien 2020-2024 aikana 15 milj. euron tulosparannusta verrattuna tilanteeseen, jossa tasapainottamista ei tehdä. Merkittävä osa kaupungin menoista koostuu henkilöstökuluista.

Kaupunginjohtaja Jyrki Mattila on todennut seuraavaa:

- Irtisanomiset ovat neuvottelujen viimeisin harkittava vaihtoehto, mahdollisuuksien mukaan pyrimme ratkaisemaan talouden tasapainottamisen paineita ottamalla huomioon tulevien vuosien ennakoitavissa olevat eläköitymiset, toteaa Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila

- Haluamme myös jatkossa turvata laadukkaat palvelut hyvinkääläisille, eli myös kaupunkilaisille tuotettujen palvelujen turvaamisen näkökulma on lisäksi huomioitava niissä keinoissa, joilla tasapainotamme taloutta, muistuttaa Mattila.

Lopulliset säästötoimenpiteet selviävät 15.6.2020 kaupunginvaltuuston kokouksessa.

 

Lisätietoja
Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Sari Kuittinen-Tihilä, henkilöstöjohtaja, p. 040 701 2171
Markus Peevo, talousjohtaja, p. 040 155 4228

Päivitetty 2.6.2020