HYVINKÄÄN KAUPUNKI
JA HYVINKÄÄN YRITTÄJÄT
TIEDOTTAVAT 23.10.2020

Hyvinkään Halo -valotapahtuma tarjoaa valokohteita viiden päivän ajan

Hyvinkään Halo -valotapahtuma tarjoaa tänä vuonna kaupunkilaisille kaksi kävelyreittiä valokohteiden parissa. Koronatilanteen takia Hyvinkään Halon yhteydessä ei järjestetä lainkaan yleisötapahtumia vaan kukin voi nauttia reiteistä ulkona omassa tahdissaan. Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa yhdistyvät sekä taiteelliset valototeutukset että arjen kiinteistövalaistus. Valokohteet ovat päällä Hyvinkäällä 28.10.–1.11.2020 päivittäin klo 18–22.

Hyvinkään Halo on usean hyvinkääläisen toimijan yhdessä talkoohengessä toteuttama valotapahtuma, joka tarjoaa kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville valokokemuksia pimeimpään vuodenaikaan. Pääjärjestäjinä ovat Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään Yrittäjät ja Hyvinkään kaupunkiyhdistys.

Hyvinkään Halo -reitti lähtee liikkeelle kaupungin keskustasta, kirjastoaukiolta, jossa nähtävillä ovat muun muassa Myllyn Parhaan ja Kauppakeskus Willan tuottamat valoteokset. Lisäksi Hyvinkääsalin seinän leditaululla näkyy Handelsbankenin tukemana nuorten taiteilijoiden valoteoskilpailun voittajateos. Muita keskustan valokohteiden toteuttajia ovat muun muassa Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään Seurakunta. Myös useampi kaupungin päiväkoti on tehnyt omiin ikkunoihinsa valoon liittyviä teoksia päiväkotilasten kanssa.

- Tämän vuoden uutuus on taidepainotteisemman valaistuksen rinnalla toteutettu Valaistut talot -reitti. Reittiä pitkin kulkiessa voi katsella rakennuksia, joiden taloyhtiöt ovat ilmoittaneet valaisevansa omia julkisivujaan osana Hyvinkään Haloa. Käytännössä tämä merkitsee, että valokohteita on tuplasti enemmän kuin viime vuonna, kiitos kaupunkilaisten aktiivisuuden, kertoo kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Raatikainen.

- Mukana uudella reitillä on niin yksittäisiä taloyhtiöitä, yksityistaloja kuin muita toimijoita, sanoo Hyvinkään Yrittäjien puheenjohtaja Aki Junnila. Mukana julkisivuja valaisemassa ovat muun muassa Villatehdas, Hyria koulutus, Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy, Hyvinkään Lämpövoima Oy ja Rentto Oy.

Valokohteiden esittelyt ja kohdekartat sekä oheistapahtumat löytyvät www.hyvinkaanhalo.fi verkkosivuilta. Torstaina osa kaupungin kivijalkaliikkeistä pidentää aukiolojaan osana tapahtumaa.

Lisätietoja
Hyvinkään kaupunki, kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Raatikainen, p. 0400 929 846
Hyvinkään Yrittäjät, puheenjohtaja Aki Junnila, p. 0400 610 103

omenapuukuja, halo-tapahtumasta, kuvaaja Kuva: Teemu Heikkilä

Päivitetty 23.10.2020