Hyvinkäällä palkittiin vuoden 2021 menestyneitä urheilijoita sekä luovutettiin Puurtajanmalja ja Taidepalkinto

Hyvinkää palkitsi vuoden 2021 menestyneitä urheilijoita sekä luovutti Puurtajanmaljan ja taidepalkinnon kaupungintalolla järjestetyssä Urheiluvuosi 2021 -juhlassa torstai-iltana 17.2.2022. Koronarajoitusten vuoksi tilaisuuteen osallistuivat vain palkittavat seuralaisineen.

palkitut

Puurtajanmalja

Puurtajanmalja luovutettiin Juhani Heinoselle. Hänen merkityksensä Hyvinkään kehittymiseen curling-kaupungiksi on kiistaton. Matematiikan opettamisen lomassa Heinonen ehti innostaa nuoria tarttumaan kiiltävään kiveen ja Heinosen vaikutus näkyy kaupungissa yhä. Vielä yli 80-vuotiaana Heinonen on lähes jokapäiväinen näky curling-hallissa ja häntä yhä kysytään opastamaan lajiin tutustuvia koululaisia ja aikuisia curlingin saloihin. Heinonen on aina valmis tarttumaan ”harjan varteen” edistääkseen hänelle rakasta lajia. Sama pyyteetön innostus nuorten ohjaamiseen on jatkunut katkeamatta 1970-luvun lopulta; Jussi Heinonen on puurtanut Hyvinkään curlingseuran kantavana voimana kuudella vuosikymmenellä! Suomen curling-liitto on muistanut Jussi Heinosta pitkästä työstä curlingin parissa nimeten hänet Kunniajäseneksi.

Menestyneet urheilijat

Parhaana naisjuniorina palkittiin miekkailussa menestynyt vasta 15-vuotias Emma Hämäläinen. Emma sai hopeaa U17-sarjan SM-kilpailuissa. Hänet valittiin myös kuluvan vuoden EM-kisoihin.

Miesjunioriksi valittiin uimari Joonas Maaranen. Hänen ansioitaan ovat SM-kulta ja SM-hopea perhosuinnissa. Joonas on myös maajoukkue-edustaja.

Parhaaksi naisurheilijaksi arvostettiin jousiampuja Satu Nisula neljällä SM-mitalilla. Satu tehtaili myös peräti kahdeksan uutta Suomen ennätystä.

Parhaan miesurheilijan tittelin sai alppinisti Jesper Pohjolainen. Hän saavutti kaksi SM-kultaa pujottelussa ja edustaa Suomea maajoukkueessa. Hänen ansiolistaltaan löytyy myös viisi voittoa kansainvälisissä FIS-kisoissa.

Vuoden 2021 valmentajaksi valittiin Emma Hämäläisen valmentaja Paula Soitiala. Paitsi Emman valmentajana, hän on ansioitunut miekkailun ja 5-ottelun sanansaattajana valtakunnallisesti. Hänet on palkittu myös 5-otteluliiton puolesta vuoden valmentajaksi.

Parhaan joukkueen palkinnon pokkasi Hyvinkään Tahkon leidit. He sijoittuivat pesäpallon Superpesiksen runkosarjan kuudenneksi osoittaen näin kuuluvansa naispesäpallon eliittiin.

Erityismaininnan ansaitsi uimari Jessika Markkanen saavuttaen para SM-uinneissa kolme suomen mestaruutta ja kaksi hopeasijaa. Hän on maamme ehdotonta kärkeä parauinnissa ja tähtää kansainvälisiin kilpailuihin.

Hyvinkään taidepalkinto

Hyvinkään taidepalkinto on myönnetty vuonna 2021  säveltäjä, urkuri, huilisti, laulaja, sovittaja ja äänilevytuottaja Kassu Haloselle. Halonen on asunut perheineen Hyvinkäällä vuodesta 2007.

Kassu Halonen on urallaan tehnyt noin 2 000 sävellystä, joista tunnetuimpia ovat mm. Sydämeeni joulun teen, Surun pyyhit silmistäni ja Rentun ruusu. Hänestä kertova dokumenttielokuva julkaistaan keväällä 2022 ja muistelmat ovat tulossa vuonna 2023.

Hyvinkään taidepalkinnon arvo on 3000 euroa

Hyvinkään kaupunki onnittelee kaikkia palkittuja!

Päivitetty 17.2.2022