Hyvinkääläisyritysten energiatehokkuuspalkinto 2021

Hyvinkään kaupunki tiedottaa
3.12.2021

Hyvinkään kaupungin, Hyvinkään yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kymmenettä kertaa järjestämässä energiatehokkuuskilpailussa kannustetaan yrityksiä energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian käyttöön. Kilpailussa on aiemmin palkittu kaiken kokoisia yrityksiä. Hiilineutraalisuutta tavoittelevana HINKU- ja FISU- kuntana on Hyvinkäälle tärkeää saada yritykset mukaan tekemään ilmastotoimia, sillä yritykset vastaavat noin 40 % Hyvinkään ilmastopäästöistä.

Vuonna 2021 palkitaan Reka Kaapeli Oy

Reka Kaapeli Oy on tehnyt useita energiatehokkuus- ja ilmastotoimenpiteitä. Tehtaiden valaistus on vaihdettu LED-valaistukseen, sähkönhankinnassa on siirrytty CO2-vapaasti tuotettuun sähköön, ja yhtiön hiilijalanjälkilaskentaan on kehitetty laskuri, mikä mahdollistaa toimenpiteiden tehokkaan kohdentamisen. Kaikille toimipisteille on asennettu sähköautojen ja sähköpolkupyörien latauspisteet. Lisäksi on päätetty uusiutuvaa energiaa käyttävään autokantaan siirtymisestä.

Riihimäen ja Keuruun tehtaille on asennettu aurinkovoimalat. Kehitystyössä panostetaan erityisesti uusiutuvan energian lisäämisen mahdollistaviin kaapeleihin ja toimitukset uuteen fossiiliseen energiantuotantoon on lopetettu.

Lue lisää energiatehokkuuspalkinnosta 2021 tiedotteestamme. 

Päivitetty 3.12.2021