HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 11.3.2020

Tilaisuus on peruttu.

Hyvinkääläiset kutsutaan kuntalaisraatiin ensi tiistaina:
Yhteensä 110 osallistuvan budjetoinnin ehdotusta esillä

Hyvinkään kaupungin ensimmäinen koko kaupunkia koskeva osallistuva budjetointi keräsi yhteensä 110 ideaa 27.1.-23.2. pidetyn ideointivaiheen aikana.

Tiistaina 17.3. kaupunki järjestää kauppakeskus Willan Willa Galleriassa kuntalaisraadin klo 17-20 välisenä aikana, jolloin kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita mukaan tutustumaan osallistuvan budjetoinnin ehdotuksiin.

  • Nettiäänestys alkaa maaliskuun lopussa. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että saapuneita ehdotuksia tarkennetaan äänestyskuntoon. Suurin osa ehdotuksista koskee liikuntaa ja hyvinvointia. Lisäksi mukana on mielenkiintoisia alueiden viihtyisyyttä, yhteisöllisyyden lisäämistä sekä kulttuuria ja taidetta koskevia ehdotuksia, kertoo kaupungin kehittämispäällikkö Tiia Viljanen.

Kuntalaisraatipäivänä voi tutustua ehdotuksiin sekä osallistua paikan päällä yhteiskehittämiseen niiden ideoiden osalta, joista on esimerkiksi tullut useita samankaltaisia ehdotuksia.

  • Jo nyt tiedetään, että kaikkia ehdotuksia ei voida hyväksyä mukaan äänestykseen. Yksi tavallisimmista syistä tähän on se, että varattu rahasumma ei riittäisi idean toteuttamiseen. Meillä on kuitenkin monta hyvää ehdotusta, joiden osalta selvitetään, pystyttäisiinkö ne ottamaan mukaan pienin muutoksin. Näiden asioiden ideointiin kuntalaiset pääsevät ensi tiistaina osallistumaan. Jos kuntalaisraadin ajankohta sopii kalenteriin, niin kannattaa ehdottomasti tulla illan aikana piipahtamaan, rohkaisee Viljanen.
  • Se, mihin kohteisiin rahat lopulta käytetään, selviää äänestystuloksen myötä huhtikuun puolenvälin paikkeilla.

Hyvinkään kaupunki varaa osallistuvaan budjetointiin tänä vuonna 40.000 euroa. Summa jaetaan kahteen osaan. Puolet kohdennetaan Hyvinkään peruskouluille ja puolet kaikille asukkaille avoimeen äänestykseen 30.3.-13.4.2020.

Lisätietoja:
Tiia Viljanen, kehittämispäällikkö, p. 040 631 1457
www.hyvinkaa.fi/osbu

Päivitetty 24.3.2020