Hyria jatkaa hybridimallilla

Hyriassa on toimittu joulukuusta alkaen hybridimallilla, jossa etänä on järjestetty kaikki sellainen opetus, valmennus ja muu toiminta, joka pystytään järjestämään etänä opiskelijoiden oppimisen ja asiakkaiden toiminnan siitä kärsimättä. Esihenkilöitä on kehotettu ohjaamaan töitä etätöiksi mahdollisuuksien mukaan. Lähitapaamiset ja tilaisuudet on peruttu. Hyria on päättänyt jatkaa tämän hybridimallin käyttöä tammikuun loppuun saakka.

Hyrian hybridimalli ei tarkoita täyttä etäopetusta, vaan lähiopetusta voi terveysturvallisesti järjestää, jotta opinnot tai palveluihin osallistuminen eivät viivästyisi. Eri toiminnoissa tarpeet ja tilanteet ovat erilaisia, joten etätoteutusten osuus vaihtelee aloittain.

Aluehallintoviraston päätökset liikuntatilojen sulkemisesta ovat voimassa ensi viikolle, mutta oletettavasti näitä päätöksiä jatketaan tammikuun loppupuolelle. Kun Aluehallintovirasto jatkaa sulkupäätöksiä, Hyria jatkaa tilojen sulkua automaattisesti. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske lakisääteisten palvelujen toteuttamista, joten opetukseen kuuluvaa liikuntaa on edelleen mahdollista järjestää.

Hyria suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttämistä kaikissa toimipisteissään, ja maskeja on myös hyvin saatavilla toimipisteissä. Lisäksi Hyria on hankkinut henkilöstölleen kotikäyttöisiä antigeenipikatestejä, joilla oireiden omatoimista testaamista halutaan tehostaa nyt, kun virallinen testaustoiminta on monilla paikkakunnilla ruuhkautunut. Oireisena ei tule asioida kampuksilla tai muissa toimipisteissä.

Hyria

Päivitetty 10.1.2022