Hyria avaa marraskuussa kierrätysmyymälän paraatipaikalle Hyvinkään ydinkeskustaan

Vanha kierrätyskeskus suljetaan 14. lokakuuta.

Hyria avaa uuden Kerkkä-kierrätysmyymälän Hyvinkään keskustaan kauppakeskus Willan kupeeseen. Hämeenkatu 9:n toisessa kerroksessa sijaitseva myymälä saatetaan parhaiten muistaa entisenä Anttilan liiketilana. Myymälän avajaisia vietetään perjantaina 4.11. klo 10–18 ja lauantaina 5.11. klo 10–14. Uudessa kierrätysmyymälässä pienikokoisten lahjoitusten vastaanotto tapahtuu myymälän sisäänkäynnin yhteydessä ja isommille lahjoituksille on varattuna vastaanottoajat lastauslaiturilla, Torikadun puolella. 

Vanha Hyvinkään kierrätyskeskus Riihimäenkadulla suljetaan pysyvästi 14. lokakuuta. Kierrätyskeskuksen toiminta jatkuu Kerkkä-myymälän yhteydessä. Riihimäenkadun toimipiste on ollut osittain suljettuna jo kesästä lähtien.

Kierrätyksen näkyväksi tekeminen keskellä kaupunkia on yksi niistä toimista, joita Hyria haluaa tehdä vihreän siirtymän edistämiseksi. Monilla paikkakunnilla kauppakeskusten palveluvalikoimat ovat täydentyneet eri toimijoiden kierrätysmyymälöillä. Tämä kehitys on tehnyt kauppakeskuksistakin aivan uudella tavalla houkuttelevia ja kiinnostavia, sillä kierrätysmyymälöissä voi joka päivä tehdä yllättäviä löytöjä.

"Käsityksemme maailman tilasta on muuttunut viime vuosina suuresti, kestävän kehityksen tavoitteet ovat tulleet lähemmäksi jokaisen kuntalaisen arkea. Kierrätyskeskuksella nähdään, että tavaroiden uudelleen käyttämistä arvostetaan entistä enemmän. Tavoitteenamme on, että jätteeksi päätyisi mahdollisimman vähän käyttökelpoista tavaraa", Hyrian kierrätyskeskuskoordinaattori Krista Vesterlund painottaa.

Hyvinkään kierrätyskeskuksen toiminnasta vastaa Hyria säätiö. Kerkkä-kierrätysmyymälä jatkaa Hyrian pitkiä perinteitä laadukkaana oppimis- ja valmennusympäristönä. Toiminnan tavoitteita ovat heikossa työmarkkina-asemassa olevien työelämävalmiuksien ja -taitojen kehittäminen sekä elämänhallinnan tukeminen. Tarkoituksena ei ole tuottaa taloudellista voittoa, vaan kierrätystavaroiden myynnistä saadut tulot käytetään työelämäpalveluiden tuottamiseen, valmennusalustojen ja kierrätystoiminnan jatkuvaan kehittämiseen sekä kierrätyksestä tiedottamiseen ja ympäristökasvatukseen.

"Toimintaan osallistuvien valmennusasiakkaiden tavoitteena on selkiyttää omia tulevaisuudensuunnitelmiaan työelämälähtöisesti. He suuntaavat muun muassa opintoihin, töihin tai muiden palveluiden piiriin", kertoo Krista Vesterlund.

Myös uuden kierrätysmyymälän nimi on valittu yhdessä Hyrian asiakkaiden kanssa. Kerkkä on uuden kasvun, uudistumisen ja luonnon kiertokulun symboli. Siihen liittyviä arvoja ovat vihreys ja pehmeys. Jokainen vuosi on täynnä uusia mahdollisuuksia kasvuun. Kierrätystoiminnan avulla sekä ihmiset että asiat kasvavat ja uudistuvat.

"Kerkkä viittaa myös vanhanmalliseen suksisauvan sompaosaan. Siinäkin on pyöreyttä ja kierrettä ja kestävyyttä. Taakan kantoa ja sen jakamista", pohtii Hyrian viestintä- ja markkinointipalveluiden tuottaja Piia Lievetmursu.

Hyrialaisten valmennusotteessa näkyy yhdessä tekeminen, erilaisina täydennämme toisiamme ja yhdessä olemme enemmän.

Päivitetty 5.10.2022