Haukilammen toimintakeskuksen myynti

Hyvinkään kaupungin Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 30.6. myydä Haukilammen toimintakeskuksen rakennuksen. Kaupungin toiminta Haukilammella on päättynyt jo useita vuosia sitten.

- Tällä hetkellä Haukilampi on vuokrattu yksityiselle toimijalle, mutta vuokrasopimus päättyy vuoden 2020 aikana.  Vuokra ei ole täysimääräisesti kattanut kaikkia kaupungille aiheutuneita kustannuksia, toteaa kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen.

Rakennus sijaitsee Metsähallituksen omistamilla mailla. Maanvuokrasopimus päättyy vuoden lopussa, eikä kaupungilla ole oman käytön puuttumisen takia tarvetta solmia Metsähallituksen kanssa uutta maanvuokrasopimusta tai jatkaa neuvottelua maa-alueen ostamisesta.

Rakennukseen on tehty Vahanen rakennusfysiikka Oy:n toimesta kuntoarvio.

- Kuntoarvion mukaan Haukilammen rakennus vaatii suurelta osin mittavaa peruskorjausta, ja kohteeseen tulisi investoida lähivuosina lähes miljoona euroa, taustoittaa Nikkanen.

Rakennuksen kunto, maanvuokrasopimuksen tilanne ja mahdollinen saavutettava vuokratuotto huomioiden Hyvinkään kaupungin ei kannata jatkaa Haukilammen toimintakeskuksen omistamista.

Myynti hoidetaan markkinaehtoisesti kiinteistövälittäjän kautta. Rakennus laitetaan myyntiin kesällä lautakunnan päätöksen saatua lainvoiman. Myynnin järjestämisestä vastaa tilakeskus.

Päivitetty 1.7.2020