Avoimet Kylät verkossa -tapahtuma Hyvinkäällä 12.6.2021

Avoimet Kylät verkossa on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona kylät ympäri Suomea julkaisevat kanavissaan erilaisia verkkosisältöjä. Verkossa voi tutustua kyliin mm. lomailun, asumisen ja yrittämisen paikkoina. Tapahtuman teemoina 2021 ovat erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Avoimet kylät tapahtumaa on vietetty vuodesta 2015. Koronarajoitusten vuoksi tapahtuma on siirtynyt fyysisistä tapahtumista virtuaaliseksi, niinpä aineistoon voi tutustua varsinaisen tapahtumapäivän 12.6.2021 jälkeenkin. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Hyvinkään kylistä mukana tapahtumassa ovat Kaukas ja Kytäjä. Kaikki Hyvinkään kylät ovat mukana Hyvinkään kyläasiain neuvottelukunnan kautta maalla asumisen ja tonttitarjonnan muodossa. Kyläasiain neuvottelukunta kehottaa tutustumaan kylien tonttitarjontaan ja Hyvinkään kyliin sivustollaan:

Asukasyhdistykset ja kylätoiminta - Hyvinkää Internet (hyvinkaa.fi).

Kaukas tarjoaa tutustuttavaksi Keravanjoen partaalla kiertävää luontopolkuaan sekä pidempää pyöräillen tai autoillen kierrettävää maisematarina-lenkkiään. Kaukasten asukasyhdistys kannustaa myös tutustumaan kotisivujensa kiinnostavaan historia-aineistoon. Aineisto löytyy Kaukasten asukasyhdistyksen kotisivuilta: www.kaukas.org.

Kytäjä kutsuu tutustumaan Kytäjän kylään. Kytäjän kyläyhdistyksen facebook-sivuilta löytyy ilmakuvia kohteista Kytäjärven ympäriltä sekä linkin takaa tietoja ja panoraamakuvia Kytäjän kirkosta. Lisäksi pääsee tutustumaan upeasti graafisesti toteutettuun Isokylän torpparialueen historiaan osoitteessa Kytäjän Isokylä (arcgis.com).

Kytäjän kyläyhdistyksen facebook sivu:
https://www.facebook.com/pg/Kytajan-Kylayhdistys-105837754490421/posts/?ref=page_internal

Kytäjän kirkon esittely:
Kytäjän kirkko - Hyvinkään seurakunta (hyvinkaanseurakunta.fi)

Isokylän torpparialueen historia
Kytäjän Isokylä (arcgis.com).

Tervetuloa tutustumaan Hyvinkään kyliin virtuaalisesti ja lähimatkailumielessä paikan päällekin!

Kyläterveisin

Markku Nieminen
Hyvinkään kyläasiain neuvottelukunnan sihteeri
Hyvinkään kaupunki
040 155 4244
markku.nieminen@hyvinkaa.fi

Kylien yhteyshenkilöt:

Aimo Tuominen
Puheenjohtaja
Kytäjän kyläyhdistys ry.
040 728 1907
aimo.tuominen2@gmail.com

 

Tiina Lesonen
Puheenjohtaja
Kaukasten asukasyhdistys ry.
050 526 0287
tiina.lesonen@pp.nic.fi

avoimet kylat -logo.jpg

Päivitetty 7.6.2021