Sairaalan uudisrakennus -

Sairaalan uudisrakennus


Havainnekuva sairaalan uudisrakennuksesta
Kuva: Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy

Hyvinkään kaupungilla ja HUS -kuntayhtymällä (HUS) on ollut yhteisrakentamisen hanke käynnissä vuodesta 2012. Yhteisen uudisrakennuksen toiminnot ja tilat on suunniteltu yhteistyössä niin, että potilas saa tarvitsemansa tutkimukset ja hoidon Sairaalanmäeltä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyönä.

Hyvinkään Sairaalanmäen uudisrakennus valmistuu vuonna 2018. Pysäköintitalo on rakennettu ja otettu käyttöön joulukuussa 2015. Kesällä 2016 alkaa uudisrakennuksen rakentaminen. Uudisrakennukseen tulevat sijoittumaan kaikki Hyvinkään kaupungin terveyskeskussairaalan osastot. Lisäksi rakennukseen tulee tiloja myös kuntoutukselle ja psykososiaaliselle yksikölle. HUS keskittää uudisrakennukseen Hyvinkään nuorisopsykiatrian, Hyvinkään psykiatrisen päiväosaston, yleissairaalapsykiatrian poliklinikan ja Nurmijärven mielialahäiriöpoliklinikan. Uuteen rakennukseen tulee lasten sairaala ja aikuisten infektio-osasto. Kantasairaala ja uusi sairaalarakennus linkittyvät toiminnallisesti toisiinsa.

Sairaalarakennuksen kerrosala on 18 730,0 m2 ja siellä on yli 800 huonetta. Potilaspaikkoja on yhteensä 204, 108 yhden hengen huonetta ja 48 kahden hengen huonetta. Sairaalaa käyttää päivittäin keskimäärin 470 henkilöä/tunti (vaihteluväli 400–800 henkilöä/tunti kellonajasta riippuen). Henkilömäärä sisältää potilaat, henkilökunnan ja vierailijat.

Taidesuunnitelma >>

Liity sponsoriksi (organisaatiot) >>

Päivitetty 10.6.2016 Tulosta