Vammaispalvelut

Vammaispalveluiden sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen tavoitteena on edistää vammaisen henkilön itsenäistä selviytymistä ja vähentää vamman aiheuttamia rajoitteita tai esteitä vammaisen henkilön jokapäiväisessä elämässä.

Vammaispalvelun sosiaalityöntekijä on asiantuntija vammaispalvelulakiin liittyvissä palveluissa ja hän tekee yhteistyötä mm. kotihoidon, terveydenhuollon ja järjestöjen kanssa. Vammaispalvelulain mukaiset päätökset tekee sosiaalityöntekijä.

Sosiaalityöntekijän kanssa voi keskustella, jos vamma tai sairaus aiheuttaa vaikeuksia esim. asumisessa, liikkumisessa tai kotona selviytymisessä yleensä.

Kehitysvammahuollon sosiaaliohjaaja on asiantuntija kehitysvammalakiin liittyvissä palveluissa ja hän tekee yhteistyötä mm. päivähoidon, koulujen, terveydenhuollon ja kehitysvamma-alan asiantuntijoiden ja palvelun tuottajien kanssa.

Kehitysvammahuollon sosiaaliohjaaja auttaa asiakasta ja hänen omaistaan löytämään ja saamaan riittävät tuki- ja palvelumuodot oikeaan aikaan. Sosiaaliohjaaja huolehtii tarpeen mukaan myös yhteyksistä asiakkaan ja viranomaisten välillä.

Ikääntymis- ja vammaispoliittinen ohjelma 2011-2018

Kunnan erityisen järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvat palvelut on tarkoitettu vaikeavammaisille. Heillä on palveluihin subjektiivinen oikeus. Kaikille vammaisille tarkoitettuja palveluita ja taloudellisia tukitoimia järjestetään määrärahojen mukaan.

Hyvinkään kaupungin vammaispalveluopas

  
Sote-palveluiden järjestämisvastuu siirtyi 1.1.2018 kuntayhtymälle

Hyvinkään kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu on siirtynyt 1.1.2018 alkaen Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalvelut -kuntayhtymälle, eli kuntayhtymä vastaa siitä, että lailla säädetyt palvelut ja velvoitteet tulevat säännösten mukaisesti hoidetuiksi. Palveluiden tuottamisvastuu on edelleen Hyvinkään kaupungilla, eli palvelutuotanto jatkuu pääosin entisellään, kaupungin henkilöstön toteuttamana, kaupungin hallinnoimissa toimitiloissa.

Tutustu kuntayhtymään www.keski-uudenmaansote.fi

 

Päivitetty 17.11.2017 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI
PL 46 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
sosiaalijaterveys@hyvinkaa.fi
Avoinna:
ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15
   
Kartta Villatehtaan alueesta
  
Kaupungin sähköpostiosoitteet:

etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

  

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:
OVT-tunnus   003701258660
verkkolaskuosoite 003701258660
operaattori OpusCapita Group Oy
(välittäjän tunnus 003710948874)
Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0
  

SEURAA MEITÄ SOMESSA