Palvelubussi täyttää 25 vuotta - kokeile maksutta!

Juhlavuoden kampanjaviikkoja vietetään 20.2.–31.3.2017. 

Palvelubussi täyttää 25 vuottaPalvelubussiliikenne täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Juhlavuoden kampanjaviikkoja vietetään 20.2.–31.3.2017. Kampanjaviikkojen ajan Hyvinkään kaupunki tarjoaa tutustumismatkan palvelubussilla maksutta. 

Palvelua ovelta ovelle

Palvelubussilla liikkuminen on vaivatonta. Autoille on sovittu tietyt reitit, joiden varrelta asiakkaat voivat nousta kyytiin, mutta asiakkaan pyynnöstä auto noutaa ja palauttaa asiakkaan lähellä reittiä olevan kotitalon ovelle. Palvelubussiin on matalalattiaisuuden takia vaivatonta nousta. Bussissa on helppo kuljettaa ostostavaroita, kävelytelineitä tai lastenvaunuja. Palvelubussin kuljettaja auttaa asiakasta autoon nousussa ja poistumisessa sekä esimerkiksi ostosten kantamisessa.

Palvelubussissa matkustamien on monelle myös sosiaalinen tapahtuma. Autossa tavataan oman kulmakunnan tuttuja ja vaihdetaan kuulumiset matkan aikana. Kuljettajat ovat ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä.

Palvelubussi tukee erityisesti ikääntyneiden itsenäistä liikkumista 

Ikääntyneiden itsenäinen liikkuminen, asiointi ja sosiaalinen verkosto kodin ulkopuolella voi jäädä arjesta, kun liikkuminen vaikeutuu eikä omaa autoa ole enää käytettävissä. Palvelulinjat on tarkoitettu helpottamaan asiointimatkoja Hyvinkään keskustaan. Matkat suuntautuvat eri kaupunginosista keskustan kauppa-, liike- ja muihin palvelupisteisiin paluukuljetuksineen. Asiointiaikaa jää noin puolitoistatuntia.

- Kampanjalla haluamme rohkaista asiakkaita, jotka eivät vielä ole kokeilleet palvelubussia, kertoo Hyvinkään kaupungin liikenneinsinööri Kimmo Kiuru. – Palvelubussia käyttävät asiakkaat voivat ottaa ystävänsä maksutta mukaan tutustumaan tähän liikkumismuotoon. Kampanjaviikkojen ajan voi käydä myös tutustumassa Onnensillan toimintaan ja nauttia maistuvat pullakahvit, Kiuru jatkaa.

Yhtäjaksoinen palvelubussiliikenne Hyvinkäällä ensimmäinen Suomessa

Hyvinkäällä otettiin käyttöön palvelubussiliikenne vuonna 1992 ja on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut palveluliikenne. Vuodesta 1999 liikennettä on hoidettu kahdella 15-paikkaisella etuosastoon matalalattiaisella linja-autolla.

Palvelubussi faktat

  • Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä.
  • Palveluliikenne koostuu 8 eri palvelulinjasta. Linjat ovat Viertola-Kruununpuisto, Kuusipuisto-Sahanmäki, Vieremä-Paavola, Martti-Kehrääjänkatu, Nummenkärki-Talvisilta-Veteraanitalo, Rauhala-Hyvinkäänkylä, Vehkoja sekä Hakala-Hakalanmäki. Reitit on suunniteltu siten, että täydentävät Hyvinkään paikallisliikenteen reittitarjontaa.
  • Palvelulinjoilla voi maksaa kertamaksulla ja sen lisäksi maksuvälineeksi kelpaavat Hyvinkään Liikenteen 20 matkan ja 40 matkan matkakortit, Veteraanikortti, 30 päivän kausikortti sekä lasten 20 matkan kortti. Samat kausi- ja matkakortit ovat käytössä myös Hyvinkään paikallisliikenteessä, joten palvelubussin ja paikallisliikenteen ristiin käyttö on helppoa.
  • Palveluliikennettä on hoitanut alusta alkaen Hyvinkään Liikenne Oy. Uusin sopimus liikennöinnistä solmittiin tämän vuoden alussa ja se on voimassa vuoden 2020 loppuun. Palvelubussiliikenne on 100 % kaupungin kilpailutettua ostoliikennettä bruttomallilla eli liikennöitsijälle maksettavasta korvauksesta vähennetään liikenteestä kerätyt lipputulot.
  • Vuonna 2016 palvelubusseilla tehtiin 14 900 matkaa.
  • Palvelubussin aikataulut ja reitit löytyvät osoitteesta http://www.hyvinkaanliikenne.fi/index.php/palvelulinjat
  • Palvelubussin toimintaa esittelevä video on katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=ZjV5IkPS8og

Nautinnollista matkaa toivottavat yhteistyössä Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään Liikenne ja Vaje ry.

Päivitetty 17.2.2017 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail

OTA YHTEYTTÄ

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI
PL 46 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
sosiaalijaterveys@hyvinkaa.fi
Avoinna:
ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15
   
Kartta Villatehtaan alueesta
  
Kaupungin sähköpostiosoitteet:

etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

  

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:
OVT-tunnus   003701258660
verkkolaskuosoite 003701258660
operaattori OpusCapita Group Oy
(välittäjän tunnus 003710948874)
Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0
  

SEURAA MEITÄ SOMESSA