Hyvinkään kirkko ja omenapuukuja saavat tänään juhlavalaistuksen

Elämme vuoden pimeintä aikaa, jolloin monet haaveilevat etelän auringosta. Kaupungin pimeys hälvenee ainakin hetkeksi kun Hyvinkään kirkko ympäröivine puineen valaistaan juhlavuoden kunniaksi 2.-6. marraskuuta. Samaan aikaan valaistaan Kirjastoaukion omenapuukuja.

Osana Hyvinkään kaupungin ja seurakunnan 100-vuotisjuhlia Hyvinkään kirkko ja Kirjastoaukion omenapuukuja juhlavalaistaan näyttävästi. Hyvinkään kirkon julkisivut saavat erikoisvalaistuksen, joka herää eloon torstaina 2.11. klo 18 alkaen ja jatkuu 6.11. asti.

Juhlavalaistusta voi ihailla iltaisin kello 18 - 24. Pyhäinpäivänä 4. marraskuuta Hyvinkään kirkossa vietetään perinteistä iltakirkkoa, jolloin valaistus on liikkumaton, mutta muina iltoina kirkon valaisu on liikkuva ja dynaaminen, hitaasti elävä ja muuttuva valoteos. Valaistus sisältää staattisia ja ohjelmoituja valoefektejä, jotka korostavat Aarno Ruusuvuoren suunnitteleman kirkon arkkitehtonisia piirteitä.

Kirjastoaukion omenapuukujan omenapuut saavat pysyvän valaistuksen, joka voidaan tarpeen mukaan herättää eloon erilaisten tilaisuuksien yhteydessä. Suurimman osan ajasta puita valaistaan normaalilla valkealla valolla, mutta kokonaisuuteen liittyvän ohjelmointijärjestelmän avulla puukujalle voidaan luoda eri tapahtumiin ja vuodenaikoihin sopivia vaihtuvia ja eläviä valaistuksia.

Keskustan viihtyvyyttä on muutoinkin pyritty kehittämään. Kirjastoaukio ja kauppatori saneerattiin muutamia vuosia sitten. Kirjastoaukio on Hyvinkään eniten käytetty puisto. Tämä johtuu puiston sijainnista kulttuuriakselin (Villatehdas-Kirjasto-Kauppatori) ja kauppakeskuksen risteyskohdassa. Puiston historia on pitkä alkaen Valtionrautateiden keskuspuutarhan taimistosta. Tältä ajalta on myös Kirjastoaukion reunassa säilynyt omenapuukujanne, joka lienee istutettu noin 60 vuotta sitten. Omenapuukujan koristevalaistuksesta on keskusteltu laajasti. Valaistuksen toteuttaminen otti askeleen eteenpäin, kun se asetettiin elinkeinopoliittisena tavoitteena juhlistamaan satavuotiasta Hyvinkäätä.

Tänä vuonna on myös uusittu kaupungin jouluvaloja yhtenäisemmiksi. Nyt värilämpötila on kaikissa sama; lämmin valkoinen. Kylmän sävyiset (sinertävät) valot on poistettu. Kahteen puuhun on lisäksi tilattu runkoa ja oksia myötäilevät valot. Toinen on Taidemuseon edessä oleva hieno tammi ja toinen Hämeensillan pielessä oleva vaahtera. Tänä vuonna kaupungin jouluvalot syttyvät 17.11.

Omenapuukujan valaistuksen suunnittelusta on vastannut LiCon-AT Oy ja sen rakentamisesta Exsane Oy. Valaistus sisältää yhteensä 13 valoa sekä sillan alusvalaistuksen. Valaistusta on myöhemmin mahdollista laajentaa samaan ohjauskeskukseen liittyen Kirjastoaukiolla esimerkiksi kirjastorakennuksen kohdevalaistukseen. Valaistuksen kustannukset ovat noin 28 000 euroa.

Hyvinkään kirkon juhlavalaistus on toteutettu Hyvinkään seurakunnan, Hyvinkää 100 vuotta -työryhmän, Hyvinkään taidemuseon, LiCon-AT Oy:n ja Sun Effects Oy:n yhteistyönä

Päivitetty 2.11.2017 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

OVT-tunnus   003701258660

verkkolaskuosoite 003701258660

operaattori OpusCapita Group Oy

(välittäjän tunnus 003710948874)

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0