Hyvinkään 100-vuotisjuhlavuoden kevään juhlaviikkoa vietetään 20.-28.5.

Tutustu juhlaviikon ohjelmaan ja löydä sopivaa tekemistä.

20.5. HULLAANNU KEVÄÄSTÄ

Hyvinkään kaupungin, Opiston ja Ladun yhteinen retkipäivä, jonka aikana tutustutaan Kytäjä-Usmi retkeilyalueen luontoon ja reitteihin.

20.5. PIILOLAMMIN LUONTOHELMITALKOOT

Tule mukaan rakentamaan luontopolkua yhdelle kauneimmista Suomen 100 -luontohelmikohteista.

20.–27.5. NAISTEN PUUTARHA

Avajaiset 20.5. kello 13, Hyvinkään taidemuseo.

Kuvataiteilija Kaisa Salmi toteuttaa Hyvinkään Kirjastonaukiolle Naisten puutarha -ympäristötaideteoksen, jonka aiheena ovat seitsemän hyvinkääläistä naista. Teos kuuluu Hyvinkää 100 -juhlavuoden ohjelmistoon ja on esillä kevään juhlaviikon aikana 20.-27.5.2017. Naisten puutarha on kaikille avoin tila.

Yleisö saattoi alkuvuodesta 2017 ehdottaa veistosten aiheeksi mielestään sopivia, yhä elossa olevia, hyvinkääläisiä naisia, jotka ovat perustellusti veistoksensa ansainneet. Taiteilija valitsi 55 ehdotetun henkilön joukosta seitsemän, joiden kasvot tulevat koristamaan aukion veistoksia. Omat veistoksensa saavat esille:
Sinikka Ala-Paavola, kieltenopettaja emerita/kunnallispoliitikko
Diandra Flores, laulaja
Charlotta Kivistö, intendentti, Hyvinkään Orkesteri
Anu Lahtinen, professori, Helsingin yliopisto
Helvi Mustonen, kuvataiteilija
Anita Tamminen, terveydenhoitaja/järjestöaktiivi
Äiti (Kaarina Tuomi), kaikkien äitien edustaja

Kirjastonaukion ympäristötaideteoksessa jokainen naishahmo saa ympärilleen oman puutarhansa, joiden kasvisto vaihtelee rohdoskasveista syötäviin, tuoksuviin ja kosketeltaviin lajikkeisiin. Seitsemän kasviveistosta puutarhoineen muodostavat koko Kirjastonaukion kattavan ympäristötaideteoksen. Puutarhan kasvit jaetaan maksutta viimeisenä esilläolopäivänä 27.5. kaikille halukkaille.
Kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Hyrian ja Hyvinkään kaupungin Teknisen palvelukeskuksen kanssa. Naisten puutarha on osa Hyvinkään taidemuseon ohjelmistoa.

20.5. klo 16 PULMIA JA KULMIA 
Hyvinkääsali.

Sotlarian valtakunnassa tapahtuu kummia! Prinsessan kruunu katoaa ja esineet alkavat ihmeellisesti muuttua kulmikkaiksi. Kaikkien kummallisten tapahtumien keskellä linnan asukkaat odottavat tilaisuuttaan loistaa. Selviääkö linnan mysteerit ja täyttyykö asukkaiden unelmat?

Tämä koko perheen näytelmä on luotu lasten omasta mielikuvituksesta ja lapset ovat päässeet vaikuttamaan esityksen valmistumiseen. Liput 6 €, www.lippu.fi.

20.5. ÄMPÄRIPERUNAT JA OMENAPUUN VARTTEET

Hyvinkään kaupungin puistoyksikkö osallistuu Hyvinkää 100-juhlavuoteen ämpäriperuna-tempauksella, omenapuilla ja laatikkoviljelyllä. 

20.5.2017 klo 12.00 alkaen Kirjastoaukiolla jaetaan kaupunkilaisille ämpäriperunoita. Tapahtumassa ovat mukana yhteistyökumppanit Hyvinkään Tieluiska Oy ja Hankkija Oy Hyvinkää. 

20.5.2017 klo 10.00 järjestetään Sveitsin luontonäyttelykontin ja Seikkailupuiston läheisyydessä omenapuun varttamisnäytös ja jaetaan omenapuun vartteita. Lisätiedot Hyvinkää 100 - kampanjoista löydät täältä.

20.–21.5. KULTAINEN KIRVES - Parlamenttien välinen jalkapalloturnaus ja Euroliigan avajaiset

Vuonna 1996 kutsuttiin ensimmäisen kerran Suomen Eduskunnan joukkue pelaamaan Hyvinkään kaupungin joukkuetta vastaan. Vuoden 2003 turnaukseen kutsuttiin mukaan myös Eestin Riigikogun ja Tallinnan kaupungin joukkueet. Parlamenttiturnaus pelataan vuorovuosin Hyvinkäällä ja Tallinnassa. Viime vuosien turnauspelit Hyvinkäällä on pelattu uudella Villa Parkin kentillä, Kankurin liikuntapuistossa. Vuonna 2003 ”Kultaisen Kirveen” kiertopalkinnon tapahtumaan lahjoitti HyPS Concariklubi. Palkinto kuvaa silloista Hyvinkään kaupunginjohtaja Tauno Kirvestä, joka on ollut innolla mukana tapahtumassa alkuvuosista lähtien.

Tänä vuonna turnaus pelataan poikkeuksellisen juhlavissa merkeissä Hyvinkäällä. Hyvinkään ja Suomen lisäksi myös Hyvinkään Palloseuralla on juhlavuosi, kun se täyttää samana vuonna 70 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi mukaan kutsutaan Latvian Saeiman ja Liettuan Seimasin, eli eduskuntien joukkueet.

Juhlavuoden 2017 pelipäivä tulee olemaan todellinen jalkapallopäivä. Turnauksen avajaiset ja samalla Euroliigan vuoden avaus pidetään Hyvinkään kauppatorilla kello 12. Samanaikaisesti Kultainen Kirves turnauksen kanssa Villa Parkilla pelataan HyPS Euroliigan ja RiPS Nappulaliigan keskinäisiä seuraotteluja. Päivä huipentuu HyPS:n 70-vuotisjuhlaotteluun, johon vastustajaksi tulee Riihimäen Palloseura, radanvarren derbyn merkeissä. Vuonna 2018 pelataan taas vuorostaan Tallinnassa, jolloin on Viron tasavallan 100-v-juhlavuosi ja myös Kultaisen Kirveen XX-juhlaturnaus.

21.5. kello 12 KAATUNEITTEN MUISTOPÄIVÄN MUISTOJUHLATILAISUUS Puolimatkan sankarihaudalla

Kunniavartio ja reserviläiset kunnioittavat tilaisuutta läsnäolollaan
Hyvinkään Kamarikuoro esiintyy
Seppeleiden ja kukkien lasku
Juhlapuhe Saara Varinen, Hyvinkään yhteiskoulun lukio
Runo Irja Virtanen, Hyvinkään Sotaorvot
Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu kappelissa

22.5.–25.5. kello 12–18 HYVINKÄÄ 100 - SUOMI 100

Knehtilän luomutila, Haapasaarentie 75.
Hyvinkääläisen kuvanveistäjän Matti Metsämaan Hyvinkää- ja Suomi-aiheisia veistoksia sekä multimediaesitys "Taidetta vuodesta 1961", joka kertoo taiteilijan elämästä ja monikulttuurisesta taustasta sekä taiteesta vuosien varrelta. Kalevalaista kanteleen soittoa ja runonlausuntaa suomeksi ja espanjaksi. Järjestäjä Hyvinkään seudun Espanjan ystävät ry. Lisätietoa: www.hespana.fi.

22.5. kello 18 RUNOTILAISUUS

Pääkirjaston ryhmätila.
Hyvinkää-runoja kerätään kirjastossa tammikuusta huhtikuuhun. Hyvinkään kaupunginkirjasto kerää runot ja Nuoren Voiman Liiton Hyvinkään Siipi ry:n lausujat tulkitsevat ne runotilaisuudessa. Tilaisuus on kaikille avoin.

24.5. kello 16–22 YHDEN YÖN JUTTU –KULTTUURITAPAHTUMA 

Hyvinkään oma taiteiden yö, jossa kuljetaan kulttuurikohteesta toiseen, aina Rautatiemuseolta, taidemuseon, Hyvinkääsalin ja kirjaston kautta Villatehtaan alueelle. Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy ja niissä on ohjelmaa, kuten esiintyjiä ja työpajoja. Tapahtumassa myös Hyvinkään kaupunginmuseon Hyvinkään tietoviisas -kilpailun finaali kaupungintalolla, Hyvinkään Rastin suunnistustapahtuma keskustan läheisyydessä ja vanhoja valokuvia sekä menneiden muistelua Onnensillassa. Tanssit Hyvinkääsalissa ja musiikkia keskustan ravintoloissa kello 22 saakka. Koko ohjelma: www.hyvinkaa.fi/yhdenyonjuttu

25.5. kello 10–15 YHDEN PÄIVÄN JUTTU -KOKO PERHEEN TAPAHTUMA (Kuva: Mimi ja Kuku)

Yhden Päivän Juttu kerää lapset, nuoret ja aikuiset yhteen viettämään laadukasta vapaa-aikaa erilaisten kulttuurielämysten parissa vuosittain helatorstaina, joka osuu tänä vuonna toukokuun 25. päivälle.  Päätapahtuma-alueet sijaitsevat Villatehtaalla ja Suomen Rautatiemuseossa. Villatehtaan tapahtuma-alueella ohjelmaa lapsille ja koko perheelle, muun muassa lastenyhtye Mimi & Kuku, pomppulinna, ilmapallotaikuri, yhdistysten esittelypisteitä sekä Hyvinkään Mahdollisuuksien tori. Kulttuurilaitoksissa ilmainen sisäänpääsy ja ohjelmaa. Mm. Wanhojen Saabien kokoontuminen Suomen Rautatiemuseolla ja avoimet ovet sekä työpajoja Hyvinkään taidemuseossa ja Villa Artussa. Lisätietoja: www.hyvinkaa.fi/yhdenpaivanjuttu.

27.5.2017 kello 10-14 KIERRÄTÄ RIIHIMÄENKADULLA
KIKE Kierrätyskeskus, Riihimäenkatu 81

Hyvinkään ja Suomen juhlavuosien kunniaksi KIKE Kierrätyskeskus järjestää Kierrätä Riihimäenkadulla -tapahtuman Suomi100 -teemalla. Valtakunnallisen siivouspäivän yhteydessä kierrätyskeskuksessa on luvassa yli 50 myyjän pihakirppis. Kolmen Vartin Huutokauppa starttaa kello 13. Päivän aikana Miinan monttu -kesäteatterin väeltä on luvassa kisailua ja pientä ohjelmaa Tankki täyteen -teemalla. Tiedä vaikka bongaisit Sulo Vilenin! Tule tekemään löytöjä halvalla! Alueella Cafe Kike valmistaa grilliherkkuja. 

HYVINKÄÄN SEURAKUNTA 100 VUOTTA

26.5. HYVINKÄÄN SEURAKUNNAN JUHLAKIRJAN JULKISTAMINEN JA JUHLAVASTAANOTTO

28.5. SEURAKUNNAN 100-VUOTISJUHLAHyvinkään kirkko.
Seurakunnan juhlapäivä. 
Piispan messu kello 12 ja Juhlakantaatti (säveltänyt Manfred Gräsbeck) kello 14. 

Päivitetty 11.5.2017 Tulosta


20.5. klo 16 PULMIA JA KULMIA 


24.5. kello 16–22 YHDEN YÖN JUTTU –KULTTUURITAPAHTUMA (Kuva: Hyvinkään tietoviisas)


20.–27.5. NAISTEN PUUTARHA (Kuvataiteilija Kaisa Salmi)


25.5. kello 10–15 YHDEN PÄIVÄN JUTTU -KOKO PERHEEN TAPAHTUMA (Kuva: Mimi ja Kuku)

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

OVT-tunnus   003701258660

verkkolaskuosoite 003701258660

operaattori OpusCapita Group Oy

(välittäjän tunnus 003710948874)

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0