HYVINKÄÄ 100 - SYKSYN JUHLAVIIKKO 19. – 27.8.

Hyvinkään juhlavuosi huipentuu elokuun juhlaviikkoon. Ohjelmaa on kansanmusiikkifestivaalista katukorikseen ja juhlakirjan julkaisusta ilmaiskonsertteihin. Myös kaupunginmuseon odotettu Hyvinkää 100 -juhlanäyttely avautuu.

Katso myös muu juhlavuoden ohjelma

LAUANTAI 19.8.

kello 9 - 14 PERINTEINEN LYSTILAUANTAI ja HYVINKÄÄN PUUKKO 2017
Villatehdas, Kankurinkatu 4 - 6. 
Nyt 13. kertaa vietettävä Lystilauantai Hyvinkään Villatehtaalla avaa juhlaviikon ja tarjoaa paljon monenmoista lystiä koko perheelle. Tapahtuman yhteydessä järjestetään 150 myyjän suurkirpputori Wanha Areena -hallissa. Villatehtaan sisäpihalla lisäksi muun muassa talutusratsastusta, Lasten taikatemppupaja sekä runsaasti paikallisten yhdistysten ja yritysten esittely- ja toimintapisteitä. Esiintymislavalla lapsia ja aikuisia viihdyttää oman kaupungin lahjakkuuksien lisäksi TV:stä tuttu Aarne Alligaattori! Kaupungintalon aulassa järjestetään samanaikaisesti Suomen puukkoseuran tapahtuma, jossa muun muassa myyntinäyttely, työnäytöksiä ja Hyvinkääpuukko-kilpailun voittajan julkistus. Tehdasmuseo avoinna kello 10–14. Lisätietoja: www.hyvinkaa.fi/lystilauantai. 

kello 10–16 KATUKORIS
Torikatu 4.
Hyvinkään Ponteva järjestää 24. katukoristapahtuman Torikadun parkkialueella Villatehtaan ja Willan kauppakeskuksen välissä. Sarjoja junnuista senioreihin. Kerää joukkue ja ilmoittaudu mukaan: www.hypokoris.fi/koripallo/katukoris.

kello 14 - 22 KAUKAS ELOFOLK
Kaukasten Juhlatalo, Jokipadontie 6.
Hyvinkään Kaukasissa järjestetään juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa kansanmusiikkitapahtuma Kaukas EloFolk. Musiikkivalinnoista vastaa tapahtuman taiteellinen johtaja Timo AlakotilaTervetuloa Folkkaamaan Kaukasten kulttuurimaisemaan! Liput: http://www.lipputoimisto.fi/ ja tuntia ennen tapahtumaa ovelta: aikuiset 15 €, lapset alle 16 v. 5 €, alle 7 v. ilmaiseksi. Tapahtumasivu: kaukaselofolk.fi.

SU 20.8. KIEHTOVA SVEITSI
Sveitsin arvokasta kulttuurihistoriaa ja luontoa esittelevien polkujen avajaistapahtuma.

TIISTAI 22.8.

kello 13 Kustaa II Aadolfin vierailusta ja kaivostoiminnasta Hyvinkäällä
Pääkirjaston ryhmätila, Torikatu 5.
FT historiantutkija Mirkka Lappalainen. 
Tilaisuuteen jaetaan ennakkoon 70 ilmaislippua. Pääsyliput tulevat jakoon pääkirjaston neuvontaan tiistaina 15.8. alkaen klo 12, minkä jälkeen oman ilmaislippunsa voi noutaa niin kauan kuin lippuja riittää. Ulkopuolelle jääville tulee mahdollisuus katsoa tallenne netistä jälkeenpäin tai katsoa video valkokankaalta ryhmätilassa tiistaina 12.9. klo 13 järjestettävässä tilaisuudessa. 

kello 19 ANTON TSEHOV: KIRSIKKATARHA
Teatteri Päivölän kesäteatteriesitys Majamäen pihapiirissä Ridasjärvellä. 
Tsehovin Kirsikkatarha (Kirsikkapuisto) on kuin suora kertomus Majamäen tilan historiasta. Tilan historia sivuaa sekä Hyvinkään että Suomen historiaa merkittävällä tavalla. 100 vuotta sitten tilan isäntänä oli Albert Majamäki, joka Hausjärven kunnanjohtajana vaikutti vahvasti Hyvinkään syntyyn. Albertin veli Oskari Mantere on vaikuttanut opetusministerinä sekä pääministerinä valtakunnallisiin asioihin. Oskarin poika Eero Mantere piti tilaa 40-50 luvuilla toimiessaan Turun kaupunginjohtajana. Teatteri Päivölän näytelmän ohjaa Eero Mantereen pojanpoika Juho Mantere. Lippuvaraukset: p.040 762 1990 tai liput@teatteripaivola.com. Esitykset myös pe 25.8. ja la 26.8. kello 21.

KE 23.8.2017 HYVINKÄÄN SEUDUN HISTORIA -KIRJAN JULKAISUTILAISUUS
Kaupungintalon aula, Kankurinkatu 4–6.
Hyvinkään kaupunginmuseon koordinoimana kirjoitettu FT Anu Lahtisen Hyvinkään seudun historia ilmestyy elokuun juhlaviikolla. Kirjanjulkaisutilaisuus järjestetään kaupungintalolla klo 17.

TO 24.8. HYVINKÄÄ 100 -JUHLANÄYTTELY
Villan Voimala, Kankurinkatu 4–6, O2-talo.
Hyvinkään historia heijastelee Suomen 100-vuotisen taipaleen muutoksia, menetyksiä ja menestyksiä. Hyvinkää 100 -juhlanäyttelyssä tarkastellaan Hyvinkään historiaa valtakunnallisten tapahtumien ja ilmiöiden kautta. Vuoden 1918 kipeät taistelut näkyivät Hyvinkäällä, samoin 1920-luvun kieltolain levottomat ajat, 1930-luvun oikeiston nousu ja toisen maailmansodan ponnistelut, jälleenrakentaminen ja siirtyminen teollisuusyhteiskunnasta palveluyhteiskuntaan. Näyttely esillä Villan Voimalassa, kaupungin keskustassa sekä kauppakeskus Willassa 30.12. saakka.

PERJANTAI 25.8.

kello 16 - 21 SUN DANCE DAY
Kauppatori, Kauppatori 1.
Kaksipäiväisen Hyvinkää 100 -juhlinnan avaa nuorisopalveluiden perinteinen Sun Dance Day -tapahtuma perjantaina. Sun Dance Dayn pääesiintyjinä nähdään Arttu Lindeman, Santa Cruz ja Anna Puu, jotka esiintyvät lämpimässä elokuun illassa kello 17 alkaen. Tapahtuman avaa paikallinen nouseva tähti Blackment kello 16. Tapahtuman Facebook-sivulle tästä.

kello 19 ELOKUUTAMON TANSSIT
Hyvinkään kaupungintalo, Kankurinkatu 4 - 6.
Hyvinkään Salonkiorkesteri järjestää jo kolmannen kerran elokuisen tanssiaiskonsertin. Vieraana konsertissa Lopen harmonikat. Liput 10 € ovelta. Kahvio avoinna A-oikeuksin.  

LAUANTAI 26.8.
HYVINKÄÄ 100 -PÄÄJUHLA
Kauppatori, Kauppatori 1. 

Tätä on odotettu, eikä turhaan! Juhlapäivänä ohjelmaa on koko päivän. Juhlallisuudet alkavat kello 12, jolloin nostetaan ensimmäistä kertaa lippu Hyvinkään Reserviupseereiden kaupunkilaisille lahjoittamaan lipputankoon Jussinmäellä. Hyvinkään Reserviupseerit ry:n Juhani Skyttä pitää juhlapuheen ja Hyvinkään kuorolaiset esiintyvät.

Päivää voi jatkaa Hyvolin puistojumpan merkeissä Kirjastoaukiolla kello 13. Puistojumppa sopii hyvin kaikille. Tapahtuma sisältää tehokkaan treenin, mutta rauhallisella temmolla. Jokainen voi liikkua oman kuntotasonsa mukaan ja liikkeisiin on aina tarjolla myös helpotettuja versioita tarvittaessa.

Hyvinkään Latu ry juhlii Hyvinkään 100-vuotisjuhlaa ulkoilumajallaan Usmissa kello 13 - 16. Samalla vietetään satavuotiaan Suomen kunniaksi Suomen luonnon päivää ja ulkoilumajan 40-vuotisjuhlia. Tapahtumaan ja takaisin on kuljetus keskustasta.  Kyytiin pääsee ilmoittautumalla Timo Tuomaiselle p. 040 5677085 viimeistään 21.8.

HYVINKÄÄ 100 -PIKNIK

Tule nauttimaan ihanasta kaupungistamme ja juhlistamaan Suomi 100 ja Hyvinkää 100 -juhlavuosia yhteiselle piknik-illalliselle Hyvinkään kauppatorin parkkialueelle 26.8.2017. Kattauksia on kaksi, kello 14 ja 16 alkaen ja molempiin mahtuu mukaan 2000 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Torille rakennetaan kaupunkilaisten yhteinen pitkä illallispöytä valkoisine liinoineen. Kutsu mukaan ystäväsi ja pakkaa koriin ruoat, juomat sekä astiat. Syödään yhdessä Suomen ja Hyvinkään taivaan alla! Liinat pöytiin kattaa Juhla-Harlekiini Oy. 

Voitte varata omat ja seurueenne pöytäpaikat 8.8. klo 21 alkaen. Varauslinkki aukeaa osoitteeseen: http://illallinentaivaanalla.yhteismaa.fi/suomi-100-suurillalliset/. Paikat ovat maksuttomia ja niitä on saatavilla korkeintaan kahdeksan kappaletta varausta kohden. Paikat kannattaa varata heti niiden tullessa jakoon mukaan pääsemisen varmistamiseksi. 

KAKKUKAHVIT

Kello 16 alkaen kauppatorilla järjestetään kakkutarjoilu. Kakkukahveille pääseminen ei edellytä ilmoittautumista piknikille. Kakkua on jaettavana noin 5000 ensimmäiselle. Kakkukahveja sponsoroi KONE, jonka uusi hissitehdas avattiin Hyvinkäälle 50 vuotta sitten. Muina yhteistyökumppaneina ovat viisivuotias kauppakeskus Willa sekä Konecranes.

HYVINKÄÄ 100 -KONSERTTI

Juhlapäivän ohjelman päättää Hyvinkää 100 -konsertti, joka alkaa kauppatorille rakennettavalla lavalla kello 18. Konsertin näkee parhaiten kauppatorilta, mutta seurata voi myös kirjastoaukiolta (oma viltti mukaan) sekä kauppatorin parkkipaikan piknik-alueelta. Konsertin avaavat Hyvinkään kuorot ja orkesterit, joiden jälkeen nähdään pääesiintyjä Jari Sillanpään räjähtävä show. Luvassa myös paikallinen yllätysesiintyjä. Ilta huipentuu Kone Cranesin tarjoamaan valonäytökseen.

SUNNUNTAI 27.8.

kello 17 LUONTOVÄEN MESSU
Sveitsin supassa (Seikkailu Sveitsin vieressä). Hyvinkään seurakunta.
Messun toimittavat pastori Petra Pohjanraito ja kanttori Helena Lehtinen. Ehtoollisavustajana kirkkoherra Ilkka Järvinen. Tilaisuudessa on myös lemmikkieläinten siunaaminen.

kello 14 SYÖDÄÄN YHDESSÄ PALOPUROLLA
Kyläläiset toivottavat kaikki tervetulleeksi syömään yhdessä omia piknik-eväitään.

Päivitetty 2.8.2017 Tulosta

Juhlaviikon esiintyjiä


Arttu Lindeman


Santa Cruz


Anna Puu


Jari Sillanpää

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

OVT-tunnus   003701258660

verkkolaskuosoite 003701258660

operaattori OpusCapita Group Oy

(välittäjän tunnus 003710948874)

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0