Koirapuistot

Koira on yleisillä paikoilla pidettävä kytkettynä. Kytkettynäkään koiraa ei saa päästää yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikoille, toriaikana torille tai yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, ellei se ole erikseen sallittu. Lisäksi koiran jätökset on kerättävä hoidetulla alueella. Keräämistä varten kannattaa ottaa mukaan pusseja tai keräin, jonka voi laittaa lähimpään yleiseen roska-astiaan. Lain noudattamatta jättäminen voi johtaa sakkorangaistukseen. (Järjestyslaki 27.6.2003/612, 14 §)

Kaupunki tarjoamiin lemmikkieläinpalveluihin kuuluvat koirapuistot ja muut koiraharrastusalueet sekä lemmikkieläinten hautausmaa. Puistoyksikkö huolehtii koirapuistojen ja muiden koiraharrastusalueiden, sekä lemmikkieläinten hautausmaan kunnossapidosta ja huollosta.

Aidattuja koirapuistoja, joissa koiraa saa ulkoiluttaa irrallaan omistajansa hallinnassa (Koirapuiston säännöt), on 5 kpl eri puolilla kaupunkia. Koirapuistot sijaitsevat Terveydenhuolto-oppilaitoksen vieressä Kauppalankadun ja päärautatien välissä, Hakalanmäessä Naalinkadun ja Timonkadun välisessä maastossa, Konepajan alueella Erkylänkadun päästä koilliseen, Martin Urheilupuistossa Takamartintien parkkipaikalta pohjoiseen, sekä Veikkarissa hangontien ja rautatien välissä.

Martin Urheilupuiston ja Hakalanmäen koirapuistoissa on omat osansa pienille ja isoille koirille. Koirien omistajat huolehtivat alueiden siisteydestä. Roskasäiliöiden täyttymisestä tai muista alueiden ylläpitoon liittyvistä asioista voi ilmoittaa puistoyksikköön p. 040 768 4894.


 Harrastusalue ja vinttikoirarata

Sveitsinpuiston pohjoisosassa sijaitsee Sveitsin koiraharrastusalue (Hämeenlinnan tietä, tie nro 130, pohjoiseen ajettaessa käänny oikealle Usmintien risteyksen jälkeen, kyltti Vinttikoiraradalle). Alueeseen kuuluu useampia koiraharrastusyhdistysten hallinnassa olevia alueita (esim. vinttikoirarata), vapaasti käytössä oleva puistoyksikön hoitama harjoitusnurmi ja lemmikkieläinten hautausmaa.

 

 

 

Uimapaikat ja koiraladut

Koirille on Tehtaansuon keskuspuistossa oma uimapaikka. Uimalampi sijaitsee Kankurin pallokenttien takaisessa maastossa. Lentokentän alueella on talvisin käytössä koiralatu, jolla koirien kanssa liikkuminen on sallittua.

Koirien ulkoiluttaminen lasten leikkipaikoilla ja merkityillä uimarannoilla on kaupungin järjestyssäännön mukaan kiellettyä.

Päivitetty 26.2.2016 Tulosta

 Linkki kaupungin etusivulle

LANGUAGE 
In English
По-русски

  

Lähetä e-kortti

 

 

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0