Tekstin koko pieni teksti normaali teksti normaali teksti Pikahaku
Hyvinkää
Kokoelma

Hyvinkään kirjaston kokoelmat

Hyvinkään kirjaston kokoelmat sisältävät noin 250 000 teosta (mukana kaikki aineisto). Aineisto on pääosin suomenkielistä. Pääkirjastossa on noin 20 000 niteen varasto. Hankintaehdotuksia voi tehdä kirjastossa tai tällä verkkolomakkeella.

Kaupunginkirjasto ylläpitää kotiseutukokoelmaa, johon kerätään Hyvinkäätä käsitteleviä aineistoja. Kotiseutuaineistoa voi etsiä myös Apila -aluetietokannan avulla. Ylläpidämme lisäksi verkkomatrikkelia hyvinkääläisistä kirjailijoista.

Tilastoja kirjaston toiminnasta vuonna 2013 (ylläpitäjänä opetus- ja kulttuuriministeriö)

Kirjaston lainatuimpia ja varatuimpia teoksia

Kokoelmanhoitoa tehdään aineiston yleisten hankinta- ja varastointiperiaatteiden mukaisesti. 

Kaupunginkirjaston kokoelmat löytyvät Ratamo-aineistotietokannasta.

Kirjaston valikoimissa on lukemista helpottavia isotekstisiä ja selkoielisiä kirjoja. Niitä voi hakea tietokannasta asiasanoilla isotekstiset sekä selkokirjat.

Kaukolainaksi muista kirjastoista voi pyytää sellaisia teoksia, joita ei ole omassa kokoelmassa. Kaukolainaus on maksullista. Tilauksen voi tehdä kirjastossa paikan päällä tai verkkolomakkeella.  

Kirjastolle on hankittu lisäksi lukuoikeuksia sähkökirjoihin, joiden toimittajana on Ellibs. Niiden lainaamiseksi tarvitaan Ratamo-tunnukset, jotka saa kirjastosta. Pääkirjastossa on myös käytettävissä erillinen sähkökirjojen lukulaite, jonka käyttöstä voi kysyä lisää neuvonnasta.

Sähkökirjojen käyttöohjeita

Kirjaston kirjavinkkiblogi Lukuvinkkeli

Lukuvinkkejä muualla: Riihimäen kirjasto, Nurmijärven kirjasto


Päivitetty  05.04.2014

 Kirjasampo on Kirjastot.fi-
palveluihin kuuluva aikuisten
kaunokirjallisuuden esittelysivusto